Evlilik Bir Tuzak mı ?

Evet! Evlilik Bir Tuzak.

Futbol kuralları nasıl varsa ve bir hakem siz oyunu oynarken bu oyunu idare ediyorsa mesele yok , yoldan çıkınca tekrar yola koyar. Ama kurallar taraflarca bilinmiyor veya memleketin her tarafında kurallar farklı ise, işte iş sevgi ve saygıya kalıyor.

İnanarak ve güvenerek gitmek istediğin kişiyle beklentilerin farklı oluşması, duyguların gelişmesi evliliğin içinde farklı düşüncelerin oluşması, kadının duygularının beklentilerini kandırarak kendi isteklerine esir etmesi, mutsuz etmesi, en önemlisi de vahşi arzularını kadının istek ve arzularını düşünmeden, hissetmeden yaklaşarak elde etme arzuları, evliliği sadece kadının yapması gereken bir görev olarak görünmesi toplumun uygulamış olduğu, - Kadın Yemek Yapar ! , - Kadın Çamaşır Yıkar !, - Kadın Çocuk Yapar! , Bunlar yetmezmiş gibi bir de - Olmamış, -Şöyle Yapabilirdin!, Böyle Yapabilirdin!

Evlilik bence doğru kurulursa sevgiyle, anlayışlar aynı rengi aynı yemeği yemekle, aynı şeyi hissetmekle oluşan bir duygudur. Ben duygusuyla kurulan evlilik ve ilişki tuzak.

Aynı duyguyu yaşayamadığın, aynı rengi göremediğin, aynı yerde duramadığın bir insanla evliliği yaşayamazsın. Toplumun, aşk ve sevginin bittiğini söyleyen ilişkisini veya ilişkinin sadece para üzerine kurulmuş olmasını nasıl açıklayabilirsin ? Bu ilişkideki bireyler evliliğin içinde ne kadar aşık ne kadar sevgili ve ne kadar saygılı olabilirler ?

Evlilik, mutlu olduğun, seni dinleyen, seni sende bulan, sen söylemeden gözlerinde ne demek istediğini gören kişiyle oluşan bir yapı değil mi ?

Evli insan parası yokken şiir yazan, parası çokken kazanıp çeken giden değildir. Evlilik çok güzeldir ama sevgiyle, kalbinde kurulan, burada inşaa olan bir durumdur.

Gerçekten sevmiyorsan evlenmeyeceksin!

Duygularını başka beklenti için esir etmeyeceksin!

Ziyan etmeyeceksin!

Evlilik değil Tuzak Olur!

Karşındaki aşkına, sevgine inanmayan sevgi göstermeyen insan dediğimiz evlilik, düşündüğünde çok güzel birşey. Sevdiğin yanında onunla uyuyor onunla yemek yapıyorsan onunla yaşlanıyorsan herşey onunla güzel.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK BAKIMI

İLKNUR GÜNGÖR / AREL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ